Over lions

Geschiedenis

De basis voor de Lions werd in 1917 gelegd door de 38-jarige zakenman Melvin Jones uit Chicago. Hij enthousiasmeerde de leden van zijn business club om hun talenten ook in te zetten om de samenleving te verbeteren. Die oproep vond in meer plaatsen gehoor, wat leidde tot de oprichting van de Association of Lions Clubs op 7 juni 1917 in Chicago. Ook in Canada werd dit initiatief gevolgd, zodat in 1920 Lions Clubs International kon worden opgericht. Mexico volgde in 1927. In de jaren 1950 en 1960 groeide de organisatie gestaag, met nieuwe clubs in Europa, Azië en Afrika. De eerste Nederlandse club werd opgericht op 29 september 1951 in Amsterdam. Den Haag en Rotterdam volgden spoedig.

Geschiedenis-Lions
Doelen-Lions

Doel &
missie

De Lions, een groep gemotiveerde personen, ondersteunen regionaal en zonder eigenbelang projecten of personen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. Deze ondersteuning is gebaseerd op het vliegwielprincipe waardoor met onze inbreng een beter resultaat behaald wordt.”

Persoonlijke ontwikkeling

Behalve dat je met de Lions een bijdrage kunt leveren aan het verbeteren van de samenleving, kun je binnen de Lions jezelf ook verder ontwikkelen. Zo zijn er zowel in je eigen club als in het district en landelijk bestuurlijke carrièremogelijkheden. Ook zijn er diverse leiderschapsopleidingen waaraan je kunt deelnemen. Dus met de Lions kun je je ook persoonlijk ontwikkelen!